Met Gerbing verwarmde kleding duiken naar een wereldrecord!

De Nunspeter Johan de With heeft het wereldrecord diep duiken in koud water met 7,5 meter verbroken. In totaal dook hij naar 169 meter. “Gelukkig had ik verwarmde handschoenen, een verwarmd vest en verwarmde sokken”, verteld hij stralend. “Wat de meeste mensen niet verwachten, is dat het op die diepte slechts 4 graden Celsius is. Als je dan in 3 uur naar boven wilt komen, krijgt de kou goed vat op je. Maar gelukkig had ik in Gerbing een partner gevonden die mij goed warm heeft gehouden”.

Johan de With nam contact op met Gerbing toen hij na een aantal proefduiken last kreeg van de kou bij zulke lange tijden onder water. “Omdat ik in een droogpak duik, dacht ik dat ik met gemak een aantal verwarmde kledingstukken zou aan kunnen trekken en die aan te sluiten op een draagbare batterij”.

Na enkele keren verschillende kledingstukken uitgeprobeerd te hebben, viel de beslissing om het met een verwarmd vest, een paar verwarmde binnenhandschoenen en een paar verwarmde sokken te gaan duiken. Deze verwarmde kledingstukken werden aangesloten (onder het pak) op een draagbare krachtige Li-Pobatterij (de B12V-5200). “De grote vraag bij Gerbing was, of de batterij de druk op 165 meter wel aan zou kunnen”, verteld Johan de With verder. “Ik was er 100% van overtuigd dat dat moest lukken. Dit omdat de druk evenredig verdeeld wordt, door het speciale droogpak dat ik aanheb”.

De duik verliep precies volgens plan. Met een afdaling van 12 meter per seconde in enkele minuten naar het dieptepunt van 169 meter. Om daarna in bijna 3 uur tijd weer naar boven te komen. “Het is mooi dat ik samen met Gerbing het absolute dieptepunt heb behaald”, besluit Johan glimlachend. “Van een enorme hoogte uit een balon springen (Felix Baumgartner), tot waanzinnige diepte: met de verwarmde kleding van Gerbing is alles mogelijk”!