Elektrisch verwarmde sokken

Gerbing heeft 2 verschillende soorten elektrisch verwarmde sokken in haar assortiment. Een voor gebruik op de motor of een ander voertuig met een 12 Volt aansluiting en een die door middel van 2 kleine maar krachtige lithium polymeer batterijen kunnen worden verwarmd.

12 Volt elektrisch verwarmde sokken

De 12 volt elektrisch verwarmde sokken van Gerbing bestaan reeds sinds lange tijd. Al bijna vanaf het begin toen Gerbing met elektrisch verwarmde kleding begon waren de elektrisch verwarmde sokken een standaardproduct in het assortiment. De sokken hebben twee verwarmingselementen, waardoor de volledige voet van boven en onder tot aan de tenen worden verwarmd. Dit is belangrijk, want als de voet alleen plaatselijk door een klein verwarmingselement wordt verwarmd, is het ontstaan van wintertenen aanwezig. Wintertenen ontstaan, doordat een klein verwarmingspunt aan de onderkant bij de tenen een stuwing laat ontstaan van bloed naar dit verwarmingspunt. Om dit tegen te gaan zijn de 12 volt elektrisch verwarmde sokken van Gerbing rondom verwarmd.

De elektrisch verwarmde sokken zijn een hoog model, zodat de plug die aan de bovenkant van de sok uit komt, boven de (rij)laars van een motorrijder of paardbereider uitkomt. Deze sokken kunnen indien niet over de beschikking van een 12 volt gelijkstroompunt (accu van een voertuig) worden aangesloten op de B12V-5200 of B12V-8000 draagbare batterij. Deze batterijen kunt u dan in het bijgeleverde heuptasje om de heupen binden en door middel van een normale y-kabel (de Junior Controller zal niet werken) aansluiten op de elektrisch verwarmde sokken. Het verbruik van de sokken is ca. 2 Ampère per paar. Dat wil zeggen als zij zijn aangesloten op de draagbare batterijen zij 2.5 tot 4 uur op volle sterkte warmte afgeven.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u nog wat meer informatie over een bepaald product?

Neem contact op

7 Volt elektrisch verwarmde sokken

De 7 Volt elektrisch verwarmde sokken zijn in tegenstelling tot de 12 Volt elektrisch verwarmde sokken slechts aan de onderkant verwarmd. De verwarming loopt echter wel helemaal door vanaf de hak tot de tenen, wederom om vorming van wintertenen tegen te gaan. De 7 Volt elektrisch verwarmde sokken worden elk gevoed door een kleine, maar krachtige 7,4 Volt Lithium Polymeer batterij die elk een capaciteit hebben van 2500 mah. De batterijen worden door middel van een enkel band boven de sok aangesloten. De 7 volt elektrisch verwarmde sokken geven van 2 uur (hoogste stand) tot wel 8 uur (laagste stand) warmte af. U bent dan gegarandeerd af van koude voeten! Denk hierbij aan marktkooplui, vissers, wandelaars, fietsers enzovoorts. Net als alle overige kleding van Gerbing zijn de verwarmingselementen van de elektrisch verwarmde sokken levenslang.