Verwarmde binnenhandschoenen

Naast haar gangbare 12 volt verwarmde motorhandschoenen heeft Gerbing ook verwarmde binnenhandschoenen in haar assortiment. De verwarmde binnenhandschoenen zijn níet bedoel voor gebruik onder de normale (onverwarmde) motorhandschoenen. In dat geval wordt de ruimte opgevuld, waardoor de bloedtoevoer naar de vingertoppen worden afgeremd. En dat is juist de oorzaak van koude handen!

De verwarmde binnenhandschoenen worden echter wel standaard geleverd met een accu-aansluitkabel en een Junior Controller. Dit omdat de verwarmde binnenhandschoenen vaak gebruikt worden in situaties anders dan op de motor. Denk aan ultra light vliegen (daar wil je dunne handschoenen hebben voor het behoud van gevoel van de besturingssystemen). Ook is het wereldrecord diepteduiken in zoetwater behaald met deze elektrisch verwarmde binnenhandschoenen. Immers: het water is zo diep (167 meter) slechts 4 graden Celsius koud. De wereldrecordhouder op dit onderdeel had echter ook een verwarmd vest en een paar verwarmde sokken onder het droogpak. Aangestuurd door een krachtige B12V-5200 batterij hield hij het 3 uur vol onder water.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u nog wat meer informatie over een bepaald product?

Neem contact op

De verwarmde binnenhandschoenen van Gerbing zijn extreem dun (vandaar ook door minder isolatie niet zo warm als alle overige verwarmde handschoenen). Zachte stof aan de binnenkant en handpalm zorgt voor goede grip daar waar nodig. De bovenkant is van een nylonsoort om de verwarmde binnenhandschoenen enige stevigheid te geven. Een klittenband afsluiting op de pols zorgt ervoor dat de verwarmde binnenhandschoenen mooi op de pols kunnen aansluiten.

De verwarmde binnenhandschoenen verwarmden de volledige bovenkant van de hand als ook de vingers volledig tot de vingertoppen. Door gebruikt van het Microwire® gepatenteerde verwarmingssysteem hebben deze verwarmde binnenhandschoenen net als alle overige kleding van Gerbing een levenslange garantie op het verwarmingselement.

De verwarmde binnenhandschoenen kunnen op een accu van een voertuig, vliegtuig of een vaartuig worden aangesloten, of door middel van gebruik van een normale y-kabel op een van de twee grotere draagbare batterijen van Gerbing, namelijk de B12V-5200 (waarbij de handschoenen 2.5 uur op vol vermogen warm blijven) of op de B12V-8000, waarbij de verwarmde binnenhandschoenen 4 tot wel 12 uur warmte zullen blijven afgeven. De normale y-kabel is nodig, omdat de Junior Controller een 12 volt gelijkstroombron nodig heeft voor werking ervan. Aangesloten op een batterij met verschillende verwarmingsstanden zal de Junior Controller niet werken.