De oplossing voor fietsliefhebbers: de verwarmde fietshandschoen van Gerbing

Dat Gerbing al decennialang motorrijders warm de winter doorhelpt met elektrisch verwarmde kleding, is wellicht bekend. Of je vanuit een luchtballon op 30 kilometer hoogte een vrije val maakt (Felix Baumgartner), of in koud water het wereldrecord duiken (169 meter) wil bereiken: Gerbing heeft de oplossing in koude, barre en extreme situaties. Nu heeft Gerbing ook de oplossing voor alle fietsliefhebbers: de elektrisch verwarmde fietshandschoenen. De verwarmde fietshandschoenen zijn speciaal ontwikkeld met de gedachte dat elke fietser niet alleen met warme handen de winter door wil, maar ook nog het gevoel in de handen wil behouden om de remmen en versnellingsapparatuur te kunnen blijven bedienen.

Gerbing: leidend in elektrisch verwarmde kleding heeft al haar ervaringen vanuit de motorsport, topsport en andere extreme sporten gebruikt om de ultieme verwarmde fietshandschoenen te ontwikkelen. Door het gebruik van het specifiek ontwikkelde Microwire® verwarmingsdraad kan ook op de verwarmde fietshandschoenen een levenslange garantie op de verwarming gegeven worden. In elk paar handschoenen is meer dan 7 meter verwarmingsdraad verwerkt, die zorgt dat de vingers tot in de toppen verwarmd worden.

Om de mobiliteit op de fiets te behouden, is gekozen voor een 7 volt verwarmingssysteem. 2 krachtige heroplaadbare 7,4 volt LiPo batterijen, worden in de manchet van de handschoenen gestoken, waarbij afhankelijk van de warmtestand-, de verwarmde C-7 handschoenen 2 tot 8 uur warmte af blijven geven. Meer dan voldoende voor een stevige trainingsrit of een paar uurtjes op de mountainbike door de bossen rijden. Beide batterijen (B7V-2600) hebben een geïntegreerde warmteregelaar, waardoor de warmteafgifte geregeld kan worden.

Voor gebruikers die langere trainings- of tourritten verwarmd willen rijden, heeft Gerbing speciaal een krachtige 12 Ampère batterij ontwikkeld. Deze is nog in de ontwikkelingsfase, dus zal Gerbing samen met fietsliefhebbers deze proberen te verfijnen om tot het perfecte resultaat te komen. Deze grotere batterij zal met in een heuptasje gestopt moeten worden.

De eerste officiele introductie van de verwarmde fietshandschoenen zal zijn op de fietsbeurs BikeMotion Benelux in de Jaarbeurshal in Utrecht. Bezoek Gerbing in hal 9 op standnummer D009 om de verwarmde handschoenen aan te proberen en de warmte te ervaren.