Xtreme XR Evo

De Xtreme XR Evo behoort tot onze toplijn en is een van onze heetste motorhandschoenen tot nu toe voor toerders en doorrijders. Het is de doorontwikkelde versie van onze zeer populaire XRL verwarmde handschoenen met lange manchetten. Door middel van extra gripblokjes heeft u extra grip op het motorstuur. De handschoen verwarmt hand en vingers ook tijdens extreme omstandigheden.

In een recente review schreef Mike Armitage van BIKE Magazine over onze Xtreme verwarmende motorhandschoenen: “Ride all Winter? Dan heb je deze nodig! – Geen enkele andere handschoen is zo warm.”

Door de prachtige combinatie van textiel en vol-anilineleder is dit een zeer moderne versie geworden. De handpalm gaat snel naar je eigen hand staan. De voorgevormde vingers zorgen voor een comfortabele grip op het motorstuur heeft tijdens het rijden.

Het voedingssysteem is hybride: voor gebruik naar keuze van batterij of voertuigaccu. U heeft een handschoenleven lang garantie op de verwarmingselementen!

Specificaties

Verwarming MicrowirePro®
Bron 12V DC
Voeding 2Ah / 27 Watt plek
Oppervlakte temperatuur 57°C +/- 2°C bij 0°C (gemiddeld)
Verkrijgbaar in maten XXS – XXXL

Kenmerken

 • Alle verwarmde handschoenen van Gerbing leveren infraroodwarmte over de volledige bovenkant van de hand en tussen uw vingers, tot aan de vingertoppen. Dit gepatenteerde verwarmingssysteem is het warmste verwarmingssysteem ooit gefabriceerd in welke verwarmde handschoen dan ook.
 • De warmste stand wordt nu zo heet dat deze geblokkeerd wordt geleverd bij aankoop, voor uw veiligheid. U kunt deze stand zélf eenvoudig ontgrendelen als u daar behoefte aan heeft.
 • De Xtreme XR Evo verwarmde motorhandschoenen hebben een iets langere manchet dan de Xtreme Urban verwarmde handschoenen, zodat de Xtreme XR Evo verwarmde handschoenen makkelijker over de mouwen van de motorjas kan worden gedaan, in plaats van eronder.
 • Alle verwarmde handschoenen van Gerbing verwarmen door middel van infraroodwarmte over de volledige bovenkant van de hand en tussen uw vingers, tot aan de vingertoppen.
 • Ons gepatenteerde verwarmingssysteem is het warmste verwarmingssysteem ooit gefabriceerd in welke verwarmde handschoen dan ook.
 • De warmtestand regelt u per handschoen met de geïntegreerde drukknop, in drie standen die elk hun eigen kleur hebben.
 • U heeft een handschoenleven lang garantie op de verwarmingselementen!
 • De binnenhandschoen van de Xtreme XR Evo is gemaakt van heerlijk zacht polyfiber, zodat de verwarmde handschoenen heerlijk zacht aanvoelen en uw hand zacht omsluiten.
 • De Xtreme XR Evo verwarmde handschoenen zijn water- en winddicht door een ademend membraan van Hipora®. Dit zorgt ervoor dat de verwarmde handschoenen uw handen drooghouden tijdens de meest extreme natte weersomstandigheden zoals regen, spray en mist.
 • Gerbing biedt hybride techniek voor de voeding van de motorhandschoenen. De meest stabiele en langste warmteafgifte van de verwarmde handschoenen heeft u bij aansluiting op de 12V accu van uw motor met ons kabelsetje. Dat kan ook via ons verwarmende jack dat ingebouwde pluggen voor de voeding naar de handschoenen heeft.
 • Op de wijsvinger van de linkerhandschoen van de Xtreme XR Evo verwarmde handschoen zit een klein, maar uiterst effectief rubberen vizierwisser, zodat u overbodig water tijdens een regenrit van uw vizier kan vegen.
 • Door middel van de polssluiting op de onderkant van de Xtreme XR Evo verwarmde handschoenen kunt u de verwarmde handschoen fijn strak aangesloten aan uw hand vastzetten.
 • Door middel van de velcro flap op de manchet kunt u de verwarmde handschoenen strak over de mouwen van de motorjas aansluiten zodat u goed beschermd bent tegen alle natuurextremen die u eventueel zult tegenkomen.

Gebruiksduur

Wat is mijn maat?

De maat van uw Gerbing handschoenen
Begin met het opmeten van de hand die u het meest gebruikt. Meet vervolgens op het breedste deel van de hand (exclusief de duim) de omtrek en noteer de maat in centimeters.

TIP: bij verwarmde handschoenen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze bij gebruik niet te strak om het knokkelgebied zitten. Dit is om ‘hot spots’ te voorkomen. Daarom adviseren wij u de eerstvolgende grotere maat te kiezen als u tussen twee maten in valt.

Let op

 • De warmste stand is nu zo heet dat deze geblokkeerd wordt geleverd bij aankoop, voor uw veiligheid. U kunt deze stand zélf eenvoudig ontgrendelen als u daar behoefte aan heeft.
 • Lees altijd de instructies in de bijgeleverde handleiding voordat u de handschoenen gebruikt.
 • Gebruik onze 12V batterij-set als u maximaal mobiel wilt zijn met maximale warmte.
 • De Xtreme handschoenen werken ook op onze 7V batterij-set maar dan is maximaal de middelste warmtestand haalbaar.
 • De middellange manchet van de Xtreme XR Evo verwarmde handschoen heeft een vakje waarin de kleine draagbare batterij kan worden gestopt. Dat batterijvakje is aan de onderkant van de handschoen gemaakt, waardoor u de aanwezigheid van de batterij zo min mogelijk voelt. Het batterijvakje is door middel van een waterdichte rits af te sluiten.
 • Op de vingertop van de wijsvinger van de Xtreme XR Evo verwarmde handschoenen is er speciaal materiaal aangebracht, waardoor u uw touchscreenapparaat kan blijven bedienen.
 • Vanzelfsprekend heeft ook de Xtreme XR Evo verwarmde handschoenen een mooi matzwarte knokkelbescherming ter veiligheid bij eventuele ongevallen. Daarmee voldoet de Xtreme XR Evo net als alle andere verwarmde motorhandschoenen aan de European Directive for Personal Protective Equipment (PPE): 89/686/CEE. EN 13594 :2015.
 • Bij verwarmde handschoenen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er deze bij gebruik niet te strak om het knokkelgebied zitten om ‘hot spots’ te voorkomen. Daarom adviseren wij u de volgende maat groter te nemen als u uitkomt tussen twee maten in.
 • Als uw motor ook verwarmde handvatten heeft, zet die dan uit als u onze handschoenen aan zet. U heeft de handvatverwarming dan toch niet nodig. Ook zal de ademende laag in de handschoen het vocht dan beter naar buiten kunnen afvoeren.
 • Denk eraan dat u de Xtreme XR Evo verwarmde handschoenen net als alle overige kledingstukken van Gerbing pas aansluit als u de motor of een ander voertuig dat u gebruikt heeft gestart. Ze voelen namelijk binnen een paar seconden al warm aan.
 • Bij verwarmde handschoenen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er deze bij gebruik niet te strak om het knokkelgebied zitten. Dit is om ‘hot spots’ te voorkomen. Daarom adviseren wij u de volgende maat groter te nemen als u uitkomt tussen twee maten in.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u nog wat meer informatie over een bepaald product?

Neem contact op