Xtreme Defender Tex

De Xtreme Defender Tex is dé universele verwarmde motorhandschoen voor toerders en doorrijders. Hij behoort tot onze toplijn, is een van onze heetste motorhandschoenen tot nu toe en verwarmt hand en vingers.

In een recente review schreef Mike Armitage van BIKE Magazine over onze Xtreme verwarmende motorhandschoenen: “Ride all Winter? Dan heb je deze nodig! – Geen enkele andere handschoen is zo warm.”

De Xtreme Defender Tex heeft een middellange manchet. Hij is gemaakt van uitzonderlijk soepel vol- anilineleder in combinatie met textiel. De handpalm vormt zich naar uw hand en geeft optimale grip op de motor. In de manchet is een trekkoord ingerijgd, waarmee u de handschoenen strak om uw motorjas kan snoeren.

Het voedingssysteem is hybride: voor gebruik naar keuze van batterij of voertuigaccu. U heeft een handschoenleven lang garantie op de verwarmingselementen!

Specificaties

Verwarming MicrowirePro®
Bron 12V DC
Voeding 2Ah / 27 Watt plek
Oppervlakte temperatuur 57°C +/- 2°C bij 0°C (gemiddeld)
Verkrijgbaar in maten XXS – XXXL

Kenmerken

 • Alle verwarmde handschoenen van Gerbing leveren infraroodwarmte over de volledige bovenkant van de hand en tussen uw vingers, tot aan de vingertoppen.
 • Ons gepatenteerde verwarmingssysteem is het warmste verwarmingssysteem ooit gefabriceerd in welke verwarmde handschoen dan ook.
 • De warmste stand is nu zo heet dat deze geblokkeerd wordt geleverd bij aankoop. U kunt deze stand zélf eenvoudig ontgrendelen als u daar behoefte aan heeft.
 • De warmtestand regelt u per handschoen met de geïntegreerde drukknop, in drie standen die elk hun eigen kleur hebben.
 • U heeft een handschoenleven lang garantie op de verwarmingselementen!
 • De binnenhandschoen van de Xtreme Defender Tex is gemaakt van heerlijk zacht polyfiber, zodat de verwarmde handschoenen heerlijk zacht aanvoelen en uw hand zacht omsluiten.
 • De Xtreme Defender Tex verwarmde handschoenen zijn water- en winddicht door een ademend membraan van Hipora®. Dit zorgt ervoor dat de verwarmde handschoenen uw handen drooghouden tijdens de meest extreme natte weersomstandigheden zoals regen, spray en mist.
 • Gerbing biedt hybride techniek voor de voeding van de motorhandschoenen. De meest stabiele en langste warmteafgifte van de verwarmde handschoenen heeft u bij aansluiting op de 12V accu van uw motor met ons kabelsetje. Dat kan ook via ons verwarmende jack dat ingebouwde
  pluggen voor de voeding naar de handschoenen heeft.
 • Gebruik onze 12V batterij-set als u maximaal mobiel wilt zijn met maximale warmte.
 • De Xtreme handschoenen werken ook op onze 7V batterij-set maar dan is maximaal de middelste warmtestand haalbaar.
 • De middellange manchet van de Xtreme Defender Tex verwarmde handschoen heeft een vakje waarin de kleine draagbare batterij kan worden gestopt. Dat batterijvakje is aan de onderkant van de handschoen gemaakt, waardoor u de aanwezigheid van de batterij zo min mogelijk voelt.
  Het batterijvakje is door middel van een waterdichte rits af te sluiten.
 • Op de vingertop van de wijsvinger van de Xtreme Defender Tex verwarmde handschoenen is er speciaal materiaal aangebracht, waardoor u uw touchscreenapparaat kan blijven bedienen.
 • Op de wijsvinger van de linkerhandschoen van de Xtreme Defender Tex verwarmde handschoen zit een klein, maar uiterst effectief rubberen vizierwisser, zodat u overbodig water tijdens een regenrit van uw vizier kan vegen.
 • Aan het eind van de manchet is een trekkoord ingerijgd, waarmee u uw Xtreme Defender Tex verwarmde handschoenen strak om uw motorjas kan snoeren, zodat er zo min mogelijk wind via de mouwen binnen kan komen.

Gebruiksduur

Wat is mijn maat?

De maat van uw Gerbing handschoenen
Begin met het opmeten van de hand die u het meest gebruikt. Meet vervolgens op het breedste deel van de hand (exclusief de duim) de omtrek en noteer de maat in centimeters.

TIP: bij verwarmde handschoenen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze bij gebruik niet te strak om het knokkelgebied zitten. Dit is om ‘hot spots’ te voorkomen. Daarom adviseren wij u de eerstvolgende grotere maat te kiezen als u tussen twee maten in valt.

Let op

 • De warmste stand is nu zo heet dat deze geblokkeerd wordt geleverd bij aankoop, voor uw veiligheid. U kunt deze stand zélf eenvoudig ontgrendelen als u daar behoefte aan heeft.
 • Lees altijd de instructies in de bijgeleverde handleiding voordat u de handschoenen gebruikt.
 • Voor extra veiligheid tijdens het rijden zijn de Xtreme Defender Tex verwarmde handschoenen voorzien van moderne knokkelbescherming van uiterst hard carbon. Daarmee voldoen de Xtreme Defender Tex verwarmde handschoenen aan de European Directive for Personal Protective
  Equipment (PPE): 89/686/CEE. EN 13594 :2015. Voor extra veiligheid is er ook bescherming bij de vingerkootjes.
 • Als uw motor ook verwarmde handvatten heeft, zet die dan uit als u onze handschoenen aan zet. U heeft de handvatverwarming dan toch niet nodig. Ook zal de ademende laag in de handschoen het vocht dan beter naar buiten kunnen afvoeren.
 • Gerbing motorhandschoenen mag u alleen met de hand wassen en daarna hangt u ze te drogen.
 • Bij verwarmde handschoenen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er deze bij gebruik niet te strak om het knokkelgebied zitten. Dit is om ‘hot spots’ te voorkomen. Daarom adviseren wij u de volgende maat groter te nemen als u uitkomt tussen twee maten in.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u nog wat meer informatie over een bepaald product?

Neem contact op