Sport

Naar aanleiding van het verzoek van NOC*NSF om een verwarmde trainingsbroek te ontwikkelen voor de olympische sporters in Sochi heeft Gerbing een multifunctionele 12 volt verwarmde trainingsbroek ontwikkeld. Sporters moeten vaak een tijdje wachten na de warming-up voordat ze daadwerkelijk aan de slag moeten. Hierdoor gaat een flinke hoeveelheid warmte verloren waardoor de prestaties minder zullen zijn. Op het moment dat de spieren na de warming up warm gehouden worden zal de prestatie groter worden, zoals blijkt uit diverse wetenschappelijke publicaties. Om dit te realiseren worden specifieke spieren warm gehouden. In de verwarmde trainingsbroek zijn verwarmingselementen voor de verwarming van 3 spiergroepen verwerkt. De  hamstring (biceps femoris ), bilspier (gluteus maximus) en bovenbeenspier (quadriceps femoris).

12V badge

12V producten

De verwarmde sportbroek wordt gevoed door een krachtige en meegeleverde 12 volt Li-Po batterij.

Informatie

De verwarmde trainingsbroek is deelbaar dankzij de lange ritsen aan de zijkant van de broekspijpen. Het materiaal is zeer dus en elastisch waardoor de pasvorm perfect is. De trainingsbroek is verkrijgbaar in de maten S tot en met XXL. Dankzij het gepatenteerde productieproces, waarbij het verwarmingssysteem in de stof wordt gelamineerd, geeft dit een infraroodwarmte af die de spiergroepen perfect warm houdt.

Op dit moment is Gerbing bezig met de ontwikkeling van een 12 volt verwarmd T-shirt met infrarood verwarming voor multifunctioneel gebruik. Deze zal de vitale organen warm houden. Dit verwarmde T-shirt zal zeer dun worden waardoor die onder de normale sportkleding gedragen kan worden. Dit verwarmde T-shirt zal ook bijzonder geschikt zijn voor de duiksport.

Alle 12 volt verwarmde sportkleding zal voorzien zijn van het revolutionaire gepatenteerde Microwire® verwarmingssysteem. De verwarmingselementen in de 12 volt sportkleding zijn namelijk gelamineerd. Hierdoor kunnen de verwarmingselementen verwerkt worden in zeer dunne stof. Dit zal Gerbing ook gaan toepassen op onze 12 volt verwarmde jas.

Zowel de verwarmde trainingsbroek als het verwarmde T-shirt zullen worden geleverd met een B12V-5200 kit.

Ook al worden deze twee producten aangemerkt als verwarmde sportkleding, kunnen deze items ook gebruikt worden voor diverse outdooractiviteiten en op de motor.

De verwarmde sportbroek kan ook direct aangesloten worden op een 12 volt accu van een voertuig. De temperatuur kan dan geregeld worden met een enkele temperatuurregelaar of een dubbele temperatuurregelaar indien ook 12 volt verwarmde handschoenen, 12 volt verwarmde sokken of een 12 volt verwarmde jas gebruikt worden.