Verwarmde sportbroek

Dat (top)sporters zich moeten warmlopen of -fietsen om de best mogelijke prestatie te leveren en om de kans op blessures te minimaliseren is al langer bekend. Dat een verwarmde trainingsbroek nét het verschil kan maken tussen een medaille behalen of niet, is pas sinds kort bekend. De verwarmde sportbroek van Gerbing is dé ultieme broek om de spieren warm te houden na de warming-up periode. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat spieren die warm gehouden worden door een verwarmde broek, tot wel enkele procenten meer rendement behalen. Dit is de broek die door het extreem succesvolle TeamNL in Sochi 2014 is gedragen. Door in het productieproces het verwarmingssysteem in de broek te lamineren, geeft deze heerlijke infrarode warmte af!

Vooral bij de explosieve sporten zoalsverschillende sprintonderdelen is een verwarmde sportbroek het ultieme middel om het hoogst mogelijke rendement na de warm-up periode uit het lichaam te behalen. De verwarmde sportbroek wordt gevoed door een krachtige en meegeleverde 12 volt Li-Po batterij. Bij de batterij hoort een afstandsbediening om de warmte in de warmhoudbroeken, vervaardigd met de beroemde Microwire verwarmingstechnologie, in 3 verschillende temperatuurstanden in te stellen.

Uiteraard kan de verwarmde sportbroek ook gebruikt worden op een 12 volt voertuig zoals bijvoorbeeld een motor. De broek kan aangesloten worden op een accukabel en met behulp van een enkele temperatuurregelaar kan de temperatuur ingesteld worden. Ook is deze verwarmde sportbroek te combineren met een verwarmde jas en verwarmde handschoenen.

Specificaties

Verwarming Microwire® Verwarming
Bron 12V DC
Voeding 3,5 A
Oppervlakte temperatuur 57°C +/- 2°C bij 0°C
Verkrijgbaar in maten S  – XXL

Kenmerken

  • 80% Polyamide en 20% lycra.
  • Verwarmingselementen voor verwarming van 3 spiergroepen: hamstring (biceps femoris ), bilspier (gluteus maximus) en bovenbeenspier (quadriceps femoris).
  • De verwarmde ritsbroek is volledig deelbaar, zodat deze makkelijk over de wedstrijdkleding aangetrokken kan worden.
  • Ondanks de verwarmingselementen toch maximale stretch door het gepatenteerde verwarmingssysteem.
  • De 12V 5.2 ampère batterij kan in het speciale vakje op de achterkant van de broek worden aangesloten op de 12 volts plug.
  • Verwarmde sportbroeken zijn verkrijgbaar in de maten S – XXL.

Let op

  • De gebruiksduur van de batterijen kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur. De capaciteit van de batterij neemt af naarmate het kouder wordt. Bij temperaturen onder 0°C zal de capaciteit nog +/- 80% bedragen.
  • Het is heel belangrijk om te begrijpen dat onze 12 volt producten zijn ontworpen om je warm te houden in de meest extreme koude situaties. Daarom is het erg belangrijk om uw huid regelmatig te controleren bij het gebruik van onze producten in warmere weersomstandigheden. Onze 12 volt producten zullen warmer voelen wanneer de temperatuur stijgt en het kan brandwonden veroorzaken. Ons advies is om een temperatuurregelaar te gebruiken ten allen tijde. Een buitentemperatuur van 5 °C en lager is de ideale temperatuur voor onze verwarmde producten. Vergeet niet: warmte is heel persoonlijk.
  • Om de levensduur van de batterijen te verlengen dient u deze te allen tijde tot minimaal 25% opgeladen te houden, ook als de batterijen niet aan staan of niet gebruikt worden. Denk hierbij aan de zomerperiode. Laad de batterijen daarom één keer per maand op. (Tip: noteer dit in uw agenda).
Verwarmde sportbroek

Gerbing's 7V producten

Gerbing is dé specialist in verwarmde kleding. Vraag ons gerust om een advies op maat. Onze 7v verwarmde kleding bestaat uit verschillende draagbare verwarmde producten.

7V badge
12V badge

Gerbing's 12V producten

Onze 12v verwarmde kleding lijn zorgt voor comfort en veiligheid. Dankzij meer dan 35 jaar ervaring is Gerbing dé specialist op het gebied van draagbare warmte.

Ervaringen

Met mijn slechte doorbloeding heb ik het eigenlijk altijd koud. Ik word er gewoon moe van. Fantastisch dat ik dat nu kan opvangen met verwarmde kleding.

Met mijn slechte doorbloeding heb ik het eigenlijk altijd koud. Ik word er gewoon moe van. Fantastisch dat ik dat nu kan opvangen met verwarmde kleding.

Met mijn slechte doorbloeding heb ik het eigenlijk altijd koud. Ik word er gewoon moe van. Fantastisch dat ik dat nu kan opvangen met verwarmde kleding.