Algemeen

De XRS-12 verwarmde handschoen is de nieuwste elektrisch verwarmde handschoen in onze collectie. De XRS-12 is geïnspireerd door de XR-12 verwarmde handschoen. Het grote verschil tussen deze twee typen is de schacht. De XR-12 heeft een lange schacht waar de eventueel een batterij in geplaatst kan worden. De XRS-12 heeft dit niet. Deze heeft een korte schacht waar geen batterij in geplaatst kan worden maar die hierdoor wel mooi onder de mouw gedragen kan worden.

De XRS-12 heeft dezelfde knokkelbescherming als de XR-12 en is ook EU gecertificeerd als zijnde motorhandschoenen met bescherming. De verwarmingsdraden lopen door de hele handschoen waardoor deze heerlijk warm worden waardoor het rijden in koude periodes weer een stuk aangenamer wordt. Echter het allergrootste voordeel van de XRS-12 verwarmde handschoen blijft natuurlijk de veiligheid. Niet alleen de bescherming tijdens het rijden maar ook het simpele feit dat de handen lekker warm blijven waardoor je ten alle tijden alert kunt reageren. Het is gewoon een feit dat met koude en verkleumde handen de reactiesnelheid afneemt en als motorrijder ben je al wat kwetsbaarder op de weg.

De XRS-12 handschoenen zijn soepele leren handschoenen en zijn voorzien van een waterdicht membraan. Uiteraard zijn de XRS-12 handschoenen net als al onze andere 12 volt handschoenen te combineren met onze 12 volt verwarmde binnenjas.

De XRS-12 wordt standaard geleverd met een accukabel en een junior controller. Met deze controller kunt u eenvoudig de temperatuur instellen.

Specificaties

Verwarming Microwire® Verwarming
Bron 12V DC
Voeding 2A / 27Watt
Oppervlakte temperatuur 57°C +/- 2°C bij 0°C
Verkrijgbaar in maten XXS – XXXL

Kenmerken

 • Extra protectie bovenop de hand voor veiligheid en daarnaast een stoere, robuuste look.
 • Door het gebruik van roestvrij staal verwarmingsdraad is het de meest duurzame verwarmde handschoenen ter wereld!
 • Verwarmd de hele lengte van elke vinger, inclusief de duim en de bovenkant van uw handen binnen enkele seconden nadat u de verwarmende handschoenen heeft aangesloten.
 • Waterdicht/winddicht en een ademende Hipora voering voor bescherming tegen water en wind.
 • Verstelbare polsband om het strakker aan te sluiten op de pols.
 • Het verwarmingsdraad is niet voelbaar door het gebruik van een Microwire® verwarmingstechnologie.
 • Thinsulate® isolatie en een ruwe voering zorgen voor extra warmte en comfort.
 • Levenslange garantie op de verwarmingselementen.
 • Standaard geleverd met een accukabel en een junior controller.

Gebruiksduur

100% 2 uur
75% 3 uur
50% 5 uur
25% 10 uur

Wat is mijn maat?

Om uw best passende handschoenmaat te vinden, meet u uw hand zoals hier aangegeven, en vul uw handafmeting hier in: centimeters.

Vul uw afmetingen in.

Let op

 • De gebruiksduur van de batterijen kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur. De capaciteit van de batterij neemt af naarmate het kouder wordt. Bij temperaturen onder 0°C zal de capaciteit nog +/- 80% bedragen.
 • Het is heel belangrijk om te begrijpen dat onze 7 volt producten zijn ontworpen om je warm te houden in de meest extreme koude situaties. Daarom is het erg belangrijk om uw huid regelmatig te controleren bij het gebruik van onze producten in warmere weersomstandigheden. Onze 7 volt producten zullen warmer voelen wanneer de temperatuur stijgt en het kan brandwonden veroorzaken. Ons advies is om een temperatuurregelaar te gebruiken ten allen tijde. Een buitentemperatuur van 5 °C en lager is de ideale temperatuur voor onze verwarmde producten. Vergeet niet: warmte is heel persoonlijk.
 • Om de levensduur van de batterijen te verlengen dient u deze te allen tijde tot minimaal 25% opgeladen te houden, ook als de batterijen niet aan staan of niet gebruikt worden. Denk hierbij aan de zomerperiode. Laad de batterijen daarom één keer per maand op. (Tip: noteer dit in uw agenda).
XRS12 verwarmde handschoenen

Gerbing's 7V producten

Gerbing is dé specialist in verwarmde kleding. Vraag ons gerust om een advies op maat. Onze 7v verwarmde kleding bestaat uit verschillende draagbare verwarmde producten.

7V badge
12V badge

Gerbing's 12V producten

Onze 12v verwarmde kleding lijn zorgt voor comfort en veiligheid. Dankzij meer dan 35 jaar ervaring is Gerbing dé specialist op het gebied van draagbare warmte.

Ervaringen

Met mijn slechte doorbloeding heb ik het eigenlijk altijd koud. Ik word er gewoon moe van. Fantastisch dat ik dat nu kan opvangen met verwarmde kleding.

Met mijn slechte doorbloeding heb ik het eigenlijk altijd koud. Ik word er gewoon moe van. Fantastisch dat ik dat nu kan opvangen met verwarmde kleding.

Met mijn slechte doorbloeding heb ik het eigenlijk altijd koud. Ik word er gewoon moe van. Fantastisch dat ik dat nu kan opvangen met verwarmde kleding.