De handwarmer van Gerbing

Naast de vele soorten verwarmde handschoenen heeft Gerbing ook een 7 volt handwarmer in haar assortiment. De handwarmer is als het ware een heuptasje waar beide handen aan beide uiteinden ingestoken kunnen worden om de handen weer te verwarmen.

De handwarmer wordt net als alle andere verwarmde produkten van Gerbing verwarmd met het unieke Microwire® verwarmingssysteem. Aan de binnenkant van de handwarmer is het verwarmingselement, die wordt gevoed door een krachtige 7 volt Lithium Polymeer batterij. Deze batterij is oplaadbaar en garandeert honderden cycli aan ontladingen voor stroomafgifte aan het verwarmingselement in de handwarmer.

In het midden van de handwarmer aan de voorkant zit een 12cm lange rits. Als deze geopend wordt, wordt de 7 volt plug zichtbaar, waar de 7 volt batterij op aangesloten kan worden. Sluit dan de batterij aan op de plug en druk 3 seconden op de batterij. De verwarming van de handwarmer zal al na enkele seconden werken. Na nog een druk op de knop zal de batterij naar 75% verwarming gaan, zodat de handwarmer ook minder warm wordt. Op 75% warmte zal de batterij circa 4 uur warme handen geven. Op 50% is het ca 6 uur en op de laagste stand -25%- ca 8 uur. Op vol vermogen zal de handwarmer ca. 2 uur warmte afgeven.

7V handwarmer

Gerbing’s handwarmer is gemaakt van een hoge kwaliteit fleece stof met dubbel omzoomde naden. Door middel van een verstelbare band kan de handwarmer vastgezet worden op de heupen, zodat de handwarmer zelf op de buik hangt. Door middel van een kleine rits is een klein opbergvakje gemaakt om bijvoorbeeld een sleutelbos in de handwarmer op te bergen. In de handwarmer is ca. 3.5 meter van het hoogwaardige Microwire warmtedraad verweven door de stof. Zoals op al haar producten geeft Gerbing levenslange garantie op het verwarmingselement.

De handwarmer van Gerbing is ontwikkeld om buitenactiviteiten aangenamer te maken, omdat de handen warm blijven onder de meest extreme omstandigheden, blijft het vissen, wandelen, varen of andere activiteiten aangenaam. Het verwarmingselement in de handwarmer bereikt op de hoogste stand de temperatuur van 57 graden Celcius, zodat koude handen uitgesloten zijn.